Το όμορφο ρομαντικό Ανάπλι

Ηταν η πρώτη πρωτεύουσα της Νεότερης Ελλάδας. Εχει πολλά αξιοθέατα και μια βόλτα στη παλιά πόλη θα βοηθήσει να γνωρίζετε τις ομορφιές της.
Ο Αργολικός κόλπος γαλήνιος και γαλάζιος αγκαλιάζεται από τα βουνά της Πελοποννήσου και η παραλία της πόλης ενδείκνυται για ρομαντικούς περιπάτους.

Μια μικρή βραχονησίδα πάνω στην οποία έχει κτιστεί ένα μικρό φρούριο το Μπούρτζι , δεσπόζει στο μυχό του κόλπου μπροστά από την πόλη και σε καλεί κοντά του για μια βαρκάδα με τις βάρκες που υπάρχουν στο λιμάνι και εκτελούν τακτικά δρομολόγια για τους επισκέπτες.

Το Παλαμήδι το στολίδι του Ναυπλίου κτισμένο στη κορυφή του βράχου σε ταξιδεύει στον καιρό της τουρκοκρατίας και στον αγώνα των Ελλήνων για την απελεύθερώσή του. Οι επισκέπτες μπορούν να το επισκεφθούν από τα 999 σκαλιά του (το τελευταίο το 1000στό το έσπασε το άλογο του Κολοκτρώνη σύμφωνα με την παράδοση), η από τον αμαξητό αυτοκινητόδρομο. Η θέα από το κάστρο του Παλαμηδιού κόβει την ανάσα, μπορεί κανείς να θαυμάσει όλη την παραθαλάσσια περιοχή της Ναυπλίας και να απολαύσει ένα από πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα της ζωής του.
Η Ακροναυπλία είναι η Ακρόπολη του Ναυπλίου και από εκεί ανεβαίνοντας τα πολλά σκαλοπάτια μπορείτε να δείτε το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων και το Ρολόι να θαυμάσετε τη θέα της πόλης και τον βράχο της Αρβανιτιάς (δασωμένη πλαγιά με πεύκα) και εμπρός της οργανωμένη πλάζ για μπάνια και περίπατο σε πεζόδρομο φτάνοντας μέχρι την όμορφη περιοχή Καραθώνα.
Μέα στη Παλιά πόλη μπορείτε να δείτε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα που δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας πρώτος Κυβερνήτης της Ελεύθερης Ελλάδας, την Καθολική Εκκλησία, το Βουλευτικό, το Αρχαιολογικό Μουσείο την πλατεία Συντάγματος με τον μεγάλο γέρικο πλάτανο τα παλιά τζαμιά και την πρώτη Σχολή Ευελπίδων που έχει μετατραπεί σε Πολεμικό Μουσείο.

Πανοραμική θέα της πόλης του Ναυπλίου

 

Η Πολύχρυσος Μυκήνη

Η πόλη και Ακρόπολη των Μυκηνών βρίσκεται αρκετά κοντά στο Ναύπλιο και είναι ένας τόπος με μεγάλη ιστορία που αξίζει κάποιος να την περιηγηθεί.
Γνωστή από τον ΄Ομηρο, με πλούσιο πολιτισμό, ήταν η πόλη του Αγαμέμνονα και του πατέρα του Ατρέα, από τις πιο ισχυρές της εποχής τους, στην οποία βρέθηκαν από τους πιο σπουδαίους θησαυρούς της ανθρωπότητας. Η πολύχρυσος Μυκήνη κατοικήθηκε από τους Δωριείς συνεχώς έως την καταστροφή της από τους Αργείους. Οι θησαυροί της φυλάσσονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, αλλά η Ακρόπολή της με την θαυμαστή Πύλη των Λεόντων και τον τάφο του Αγαμέμνονα είναι μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς μας άξια θαυμασμού από όλο τον κόσμο. Απέχει από το Ναύπλιο 24 περίπου χιλιόμετρα.

 

Καραθώνα
Αγαπημένη περιοχή των ντόπιων, μια όμορφη και μεγάλη παραλία που βρίσκεται πίσω από τον Βράχο του Παλαμηδίου. Για να φθάσεις εκεί, μπορείς να πας οδηγώντας η να κάνεις το <<γύρο της Αρβανιτιάς». Στη μέση του κολπίσκου της υπάρχει ένα μικρό νησάκι (το ποντικονήσι) γεμάτο αρμυρίκια και άγριες ίριδες. Ιδανική για μπάνιο για οικογένειες, με ρηχά νερά, αμμώδη και καθαρά , διαθέτει μπαράκια και ταβερνούλες για καλό φαγητό, ποτό και χαλάρωση. Από την αμμουδιά της μπορείς να δείς τα παράλια της Κυνουρίας αλλά και το κάστρο του Παλαμηδιού. Στην Καραθώνα διοργανώνονται πολλά ιδιωτικά πάρτι. Ιδανική παραλία για να περάσεις όμορφα βράδια καλοκαιρινά.